Email

Vodeni ogledi

SKUPINE (DO 25 OSEB) 50€
SKUPINE (VEČ KOT 25 OSEB) 2€/osebo
ŠOLSKE IN MLADINSKE SKUPINE Brezplačno
SKUPINE DRUŽBENO KORISTNIH ORGANIZACIJ Brezplačno

*Vodene oglede izvaja Kapya d.o.o.

Vodeni ogledi in obiski Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana

Vodeni ogledi na podlagi predhodnega dogovora potekajo praviloma ob torkih in sredah v dopoldanskem času. Vodeni ogled je možen izven rednih terminov samo izjemoma. Ob petkih, nedeljah, državnih praznikih, v času obeh bajramov in meseca ramazana vodenih ogledov ni.  

V letu 2024 vodenih ogledov ne bomo izvajali od 7. marca do 22. aprila 2024, ko poteka mesec posta in praznovanje ramazanskega bajrama. 

Vodeni ogled zajema ogled notranjosti džamije, izobraževalnega in športno-rekreacijskega dela kompleksa.

Vsi obiskovalci morajo spoštovani notranji red Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana in svoje vedenje uskladiti s pričakovanim vedenjskim vzorcem v sakralnih objektih. Obvezna je obzirnost do vseh uporabnikov in obiskovalcev centra. Od obiskovalcev se pričakuje, da ob vstopu v džamijo spoštujejo svetost prostora.

Vstop v džamijo z obuvali in v neprimernih oblačilih ni dovoljen, kar pomeni, da se mora spoštovati sproščeno-elegantni oblačilni kodeks z obutimi nogavicami, s pokritimi nogami in rokami ter nošnje pokrivala. Sestavni del zunanjosti je tudi snažnost oblačil in osebna higiena.

V notranjih prostorih in na ploščadi kompleksa ni dovoljeno kajenje, uživanje hrane in pijače (razen v gostinskem delu). Na območje centra ni dovoljeno vstopati z rolerji, rolkami, skiroji in kolesi ter v spremstvu domačih živali.

Fotografiranje ali snemanje džamije in ostalih delov Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana ter fotografiranje ali snemanje na območju kompleksa v komercialne namene ni dovoljeno. Fotografiranje ali snemanje na območju kompleksa je dovoljeno le ob spoštovanju sakralnosti džamije in spremljajočih objektov ter zasebnosti vseh uporabnikov in obiskovalcev. Fotografiranje ali snemanje za množična občila je dovoljeno le ob predhodnem soglasju Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.