Email

Vodeni ogledi

SKUPINE (DO 25 OSEB) 50€
SKUPINE (VEČ KOT 25 OSEB) 2€/osebo
ŠOLSKE IN MLADINSKE SKUPINE Brezplačno
SKUPINE DRUŽBENO KORISTNIH ORGANIZACIJ Brezplačno

*Vodene oglede izvaja Kapya d.o.o.

Vodeni ogledi in obiski Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana

Vodeni ogledi na podlagi predhodnega dogovora potekajo praviloma ob torkih, sredah in četrtkih v dopoldanskem času. Vodeni ogled je izven rednih terminov možen samo izjemoma.
 
Ob ponedeljkih, petkih, sobotah, nedeljah, državnih praznikih, v času obeh bajramov in meseca ramazana vodenih ogledov ni.  
 
Od 13. 6. do 1. 9. 2024 zaradi odsotnosti vodnikov vodenih ogledov ni.
 

Vodeni ogled zajema ogled knjižnice, notranjosti džamije, izobraževalnega in športno-rekreacijskega dela kompleksa. Da bi obiskovalcem lahko zagotovili kakovostno vodenje, je lahko v  skupini največ 35 oseb.

Vsi obiskovalci morajo spoštovati notranji red Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana in svoje vedenje uskladiti s pričakovanim vedenjskim vzorcem v sakralnih objektih. Obvezna je obzirnost do vseh uporabnikov in obiskovalcev centra. Od obiskovalcev se pričakuje, da ob vstopu v džamijo spoštujejo svetost prostora.

Vstop v džamijo z obuvali in v neprimernih oblačilih ni dovoljen. To pomeni, da se mora spoštovati sproščeno-elegantni oblačilni kodeks z obutimi nogavicami, s pokritimi nogami in rokami ter nošnja pokrivala. Sestavni del zunanjosti je tudi čistoča oblačil in osebna higiena.

V notranjih prostorih in na ploščadi kompleksa ni dovoljeno kajenje in uživanje hrane ter pijače (razen v gostinskem delu). Na območje centra ni dovoljeno vstopati z rolerji, rolkami, skiroji in kolesi ter v spremstvu domačih živali.

OPOMBA: Prosimo, da po dogovorjenem terminu vodenega ogleda o oblačilnem bontonu obvestite vse udeležence, ker se lahko zgodi, da vas zaradi neupoštevanja navodil ne spustijo v džamijo!